Γιάννης Βόγλης

Νατάσα Μανίσαλη
Μάιος 26, 2016
Παντελής Παντελίδης
Μάιος 26, 2016

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου το 1937 και  σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.

Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο το 1961 υπό την σκηνοθετική ματιά του Κάρουλου Κουν στην παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο», ενώ στον κινηματογράφο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ταινία «Οι Υπερήφανοι».

Πλούσια θεατρική και κινηματογραφική καριέρα, με σταθμό στην θρυλική ατάκα «Στάσου μύγδαλα», από την ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» το 1968.

Συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς , ήταν βασικό στέλεχος στο Προσκήνιο του Αλέξη Σολωμού, συνεργάστηκε με το ΚΒΘΕ, με το Εθνικό Θέατρο, ήταν ιδρυτής του καλλιτεχνικού Οργανισμού «Ανατολή», συνεργάστηκε με το Θέατρο Πράξη της Μ. Αρβανίτη, υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Ε.Θ.Α.Λ της Λεμεσού και του Θεάτρου Σκάλα της Λάρνακας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πρωταγωνιστής σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισε με την ερμηνεία του στην ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» και σε πολλές άλλες.

Στην τηλεόραση συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές με εξαιρετική επιτυχία, ξεκινώντας με την «Κραυγή των Λύκων» το 1981 και  κλείνοντας με το σήριαλ « Της Αγάπης Μαχαιριά» το 2007.

Απεβίωσε στις 20 Απριλίου το 2016 σε ηλικία 79 ετών.

Αφήστε μια απάντηση