Παντελής Παντελίδης

Γιάννης Βόγλης
Μάιος 26, 2016
Νίκος Καββαδίας
Ιούνιος 7, 2016

Αδικοχαμένο Αστέρι

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε  στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου του 1983. Γέννημα – θρέμμα της Νέας Ιωνίας.

Υπηρέτησε ως υπαξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά η μεγάλη του αγάπη ήταν πάντα η μουσική και το τραγούδι. Αυτοδίδακτος συνθέτης και τραγουδιστής, παραιτήθηκε από το πολεμικό ναυτικό και ξεκίνησε μόνος να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Ξεκίνησε εμφανίσεις με μικρά μαγαζιά και ανέβαζε τα τραγούδια του στο Youtube, παίζοντας ο ίδιος κιθάρα. Πολύ γρήγορα ο κόσμος αγάπησε τα τραγούδια του, που όπως έλεγε ο ίδιος τα γράφει εμπνεόμενος από τα προσωπικά του βιώματα και τα βιώματα των φίλων του. Το πρώτο του CD κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Στη σύντομη αλλά τόσο εκρηκτική καριέρα του βραβεύτηκε το 2013 στα μουσικά βραβεία ΜΑD ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης, το 2014 βραβεύτηκε στην ίδια εκδήλωση με το ειδικό βραβείο mad greekz για το τραγούδι «Όνειρο Ζω» και το 2015 κερδίζει το βραβείο για τον «καλύτερο καλλιτέχνη έντεχνης ή λαϊκής μουσικής» καθώς και το ειδικό βραβείο maz greekz  για το τραγούδι του «Γίνεται».

Ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα στις 18 Φεβρουαρίου 2016, κόβει το νήμα της ζωής του, στο απόγειο της καριέρας του. Όπως ξαφνικά μπήκε στο μουσικό στερέωμα έτσι ξαφνικά έφυγε, όμως ο κόσμος τον αγάπησε, αγάπησε τα τραγούδια του και θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη.

Αφήστε μια απάντηση